fredag 12 mars 2010

Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson


Vincent Franke har precis släppts från häktet efter att ha suttit där i två veckor misstänkt för narkotika brott. Han är beroende av morfin och säljer droger, han är bara smart nog att inte ha det i lägenheten.
Han framstår som en vilsen och rätt så förvirrad typ.
Han hinner knappt komma hem och stilla abstinensen, innan det ringer på dörren och han får i uppdrag att hålla en utländsk tjej som heter Maria , inlåst i lägenheten och på inga villkor låta henne rymma. Han får reda på att det är Pastorn som har beordrat det här, en av dom mäktigaste personerna i Stockholms undre värld. Misslyckas han med det här kan han nog räkna med att få en kula i huvudet.
Men något Vincent inte hade räknat med var att han skulle falla för sin fånge. Och när hon hämtas från lägenheten och tvingas jobba som prostituerad, lyckas han befria henne och dom lämnar staden för att hitta någonstans att gömma sig. Man behöver inte vara särskilt smart för att veta att det här inte kommer sluta lyckligt, redan från början av boken.


En otroligt imponerande debut bok .Blev positivt överraskad av den här boken, hade sannerligen inte väntat mig att den skulle vara så bra, och att jag skulle ligga och streckläsa den på ett par timmar. Man får även tillbakablickar till några händelser från förr, Vincents första kärlek, och minnen av hans far som ofta misshandlade honom.
Ögonblick som kanske har bidragit till att han är den han är och är där han är. Det är väldigt välskrivet och engagerande, och efter ett par sidor är man fast i handlingen, och måste veta vad som ska hända härnäst.
Hoppas verkligen att det blir mer böcker av den här författaren.
Ett stort plus också för det snygga omslaget och formatet.

Boken utkommer den 24 Mars

Inga kommentarer: